Hur fungerar Hyrboende.se?

Det har aldrig varit enklare och säkrare att hyra ut eller hyra privata semesterboende och korttidsboenden. Hyrboende.se erbjuder ett mer personligt sätt att hitta boenden i Sverige och utomlands, du kommer snabbt igång både som uthyrare och hyresgäst. Du bokar och betalar din bokning online - Säkert och enkelt!

Hur fungerar det att hyra ut?

Läs nedan om hur du snabbt och enkelt börjar tjäna pengar på ditt boende.

1. Lägg upp ditt boende

Du lägger enkelt upp ditt boende på under fem minuter.
Du kan hyra ut alla typer av boenden. Det är helt gratis och du kan lägga till allt från bilder, texter, priser, lediga datum m.m.

Vi har inga bindningstider eller uppsägningstider.

2. Ta emot meddelande

Om hyresgäster har några frågor kommer du att få meddelande om detta som du enkelt kan besvara. I ett meddelande kan du även lägga till ett unikt erbjudande som du kommit överens om med hyresgästen.

För din integritet delas inga kontaktuppgifter förrän du fått en betald bokning. Därför behöver du aldrig uppge telefonnummer eller e-postadress i meddelande.

3. Ta emot bokningar

När du får en bokningsförfrågan har du 48 timmar på dig att godkänna eller avböja bokningen. Du kan svara bokningsförfrågan om du behöver mer information om gästen. När du har godkänt en bokning har hyresgästen 48 timmar på sig att betala bokningsavgift (eller hela beloppet).

När bokningen är betald får båda parter fullständig kontaktinformation så ni kan göra upp praktiska detaljer.
Du betalar 3,75% i serviceavgift vid lyckad bokning, hyresgästen betalar cirka 12% i bokningsavgift.

4. Välkomna dina gäster

Tänk på att din bostad är ren och snygg inför din gästs ankomst. Lämna över nycklar samt visa gästen runt och förklara de regler som gäller.

Låt dom känna sig välkomna!

5. Utbetalning

Pengarna förvaras på ett klientmedelskonto hos SEB och betalas ut tidigast 24 timmar efter att dina gäster checkat in.
Detta för både er och hyresgästens säkerhet.

Varför Hyra ut med Hyrboende.se?

Du bestämmer pris, när du vill hyra ut och till vilka gäster. Vi tar sedan hand om de tidskrävande uppgifterna som att ta
emot säkra betalningar, extraförsäkrar ditt boende samt ser till att det blir en säker bokning för båda parter.
Börja hyra ut idag och tjäna upp till 50 000:- skattefritt per år.

Hyrboende.se gör det enkelt för dig att hyra ut. Du bestämmer pris, när du vill hyra ut och till vilka gäster. Vi behåller din integritet då vi inte delar ut din kontaktinformation för än en bokning är betald även när ni kommunicerar via vår meddelandetjänst.

När hyresgästen har betalat hamnar pengarna på ett säkert klientmedelskonto avskilt från hyrboende.se. Pengarna hålls här tills tidigast 24 timmar efter din hyresgäst har anlänt till ditt boende. Detta för att säkerställa att både Ni och hyresgästen fullföljt sina åtaganden.

Hyresgästen betalar säkert via bankkort eller bankdosa.
Du är extraförsäkrad när du hyr ut stuga, lägenhet eller hus (i Sverige) genom oss. Din egendomen skyddas mot många skador som dina egna försäkringar inte täcker. Vi ger dig trygghet genom vår anslutning till Stugbranschens Trygghetsförsäkring. Den är ut arbetad av vår branschorganisation Föreningen Sverigeturism och försäkrings-förmedlaren SÄKRA. Försäkringen täcker bland annat vandalisering.

Försäkringen ingår utan extra kostnad när du hyr ut genom oss!

Läs mer om vår försäkring.

 

 

Du bygger förtroende genom att hyresgäster (endast de som bokat ert boende genom Hyrboende.se) ges möjlighet att skriva recensioner om ditt boende.

Detta ger ökat förtroende för hyresgäster och kommer att ge fler uthyrningar förutsatt att du hyr ut vad du beskriver i din annons.
Om hyresgäster har några frågor om ditt boende kommer du att få meddelande (e-mail och SMS) om detta som du enkelt kan besvara.

I ett meddelande kan du även lägga till ett unikt erbjudande som du eventuellt kommit överens om med hyresgästen.

För din integritet delas inga kontaktuppgifter förrän du fått en betald bokning.

Vanliga frågor

Hur lägger jag in en annons?

Klicka på knappen ”Hyr ut ditt boende” uppe till höger på alla sidor. Det är gratis att lägga ut en annons och tar mindre än 5 minuter att fylla i! Var noga med att lägga till kvalitativa foton i annonsen, eftersom bokningsfrekvensen blir väldigt mycket högre. Om du vill lägga till fler objekt är det bara upprepa processen genom att klicka på ”Hyr ut ditt boende”.

Vad händer om något går sönder vid uthyrning?

När du hyr ut(I Sverige) som privatperson via Hyrboende.se täcks ditt boende av vår trygghetsförsäkring. Försäkringen är fullt gällande vid uthyrning och ingår alltid. Försäkringen är utarbetad av vår branschorganisation Föreningen Sverigeturism och försäkrings-förmedlaren SÄKRA.

Läs mer om försäkringen

Hur kommunicerar jag med hyresgäster?

All kommunikation sker genom hemsidan via vårt meddelandesystem. Där kan du ställa frågor till hyresgästen om du behöver mer information innan du godkänner en bokning. Av säkerhetsskäl får dock inte kontaktuppgifter delas, dessa delas när bokningsavgiften är betald.

Varför ska jag använda Hyrboendes betalsystem?

Vårt betalningssystem är säkrare och mer pålitligt än att hantera pengarna på egen hand. När man accepterar en bokningsförfrågan tar Hyrboende.se in pengarna av resenären till ett speciellt klientkonto som är skyddat. Betalningar släpps tidigast 24 timmar efter incheckning. Utbetalningar sker torsdagar till ditt bankkonto. I händelse av att gästen avbokar kommer du få betalning i enlighet med dina avbokningsregler som du valt på ditt objekt.

Läs mer i vår support-sektion