Sveriges modernaste marknadsplats för privata uthyrare

Hur fungerar Hyrboende.se?

Hur fungerar Hyrboende.se för hyresgäster och uthyrare?

Uthyrare

Registrera ditt boende

Öppna ett konto (gratis) och lägg upp ditt uthyrningsobjekt med alla detaljer. Tänk på att bra bilder är viktigt för att få bra uthyrningsfrekvens.

Invänta meddelande och bokningar

Om hyresgäster har några frågor kommer du att få meddelande om detta. Du svarar enkelt via "mina sidor". När du får en bokningsförfrågan har du 48 timmar på dig att godkänna eller avböja bokningen. Om du känner dig osäker på hyresgästen har du möjlighet att be dem om mer information så du kan besluta om du vill godkänna bokningen.
Du får automatiskt ett mail vid varje händelse.

Säkerhet

När hyresgästen har betalat hamnar pengarna på ett säkert klientmedelskonto avskilt från hyrboende.se. Pengarna hålls här tills tidigast 24 timmar efter din hyresgäst har anlänt till ditt boende. Detta för att säkerställa att både Ni och hyresgästen fullföljt sina åtaganden.

Utbetalning

Dina pengar överförs sedan till ditt bankkonto och hyresgästen kan logga in och skriva en recension om ditt boende så flera kan läsa om hur smidigt det är att boka med just Er. Utbetalningar sker torsdagar.

Hur mycket kostar det?

Det är helt gratis att registrera din bostad på Hyrboende.se! - Vi lägger på 3% + moms på dina angivna priser, men du får alltid ut summan du angivit.

Hyresgäster

Sök

Via startsidan kan du kan söka på ex. land, ort eller områden. På listsidan kan du kan sedan filtrera din sökning med dina egna önskemål. Exempelvis att du vill ha pool etc. Har du några frågor kring boendet du är intresserad av kan du skicka ett meddelande till uthyraren. För att göra detta måste du först öppna ett konto (gratis) och sedan välja "Kontakta mig!" på objektsidan.

Boka

När du har bestämt dig för vilket boende du vill hyra bokar du det enkelt via några få knapptryckningar (Kräver att du öppnat konto som är gratis). Uthyraren har sedan 48 timmar på sig att godkänna eller avböja bokningen.

Betala

Om en bokning blir godkänd får du meddelande där vi ber dig att logga in och betala via säker kortbetalning eller via bankdosa. Pengarna hamnar då på ett skyddat klientmedelskonto. För er säkerhet betalas inte pengarna ut till uthyraren förrän tidigast 24 timmar efter ni anlänt till boendet. Detta för att säkerställa att att du som hyresgäst fått det du blivit lovad.

Recensera

När du har kommit tillbaka från din vistelse kan du logga in och skriva en recension om boendet. Detta är en viktig del för både hyresgäster och uthyrare då vi filtrerar bort eventuellt oärliga personer.

Har du frågor om tjänsten? - Titta gärna i vår FAQ!