Flytta eller zooma kartan ändrar sökningen

3rd Street, BROOKLYN, United States
Lägenhet med 4 bäddar
Roebling St/S 8 St, Brooklyn, New York, USA, ,
Sängplats med 1 bäddar
Water St, New York, USA
Lägenhet med 2 bäddar
E 7th St, New York, USA
Lägenhet med 4 bäddar
W 18th St, New York, USA
Lägenhet med 2 bäddar

Sida 1 av 2  
   

Hyra lägenhet i New York

Att hyra lägenhet i New York är ett prisvärt alternativ där Ni också kommer närmare lokalbefolkningen och mer genuina restauranger, barer och butiker. New York består av fem olika stadsdelar, Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Uthyrarna av New York lägenheter på hyrboende.se är oftast Svenskar vilket medför en trygghet och enkelhet i kommunikationen och bokningen.

Hitta din drömlägenhet i New York!

Bo på Manhattan

När svenskar pratar om New York är det främst Manhattan man pratar om. Stadsdelen är en 22 kilometer lång ö, ligger utmed Hudsonfloden. Manhattan är en av världens mest tätbefolkade områden och är den äldsta stadsdelen av de fem stadsdelarna i New York City. Det är på Manhattan man hittar några av de största skyskraporna, Empire State Building, Chrysler Building, Flatiron Building och Trump Tower är några av de mest kända.

Downtown

Södra delarna av Manhattan och mest känt för finansdistriktet och Wall Street.

Midtown

Midtown har några av stadens högsta och mest kända skyskrapor. Man hittar även Rockefeller Center, Broadway och Times Square här. Times Square har fått sitt namn av att New York Times hade sitt huvudkontor här tidigare. På nyårsafton samlas över en halv miljon människor på Times Square för att fira in det nya året med fyrverkerier och den kända ”New Year´s Eve Ball” som släpps från flaggstången på One Times Square. Är du intresserad av konst hittar du det kända museet Museum of Modern Art här. Museet anses ha den bästa samlingen av modern och nutid konst.

Uptown

Uptown Manhattan består av mindre stadsdelar, dessa är Harlem, Inwood, Morningside Heights, Spanish Harlem, Upper East Side, Upper West Side, Washington Heights och Yorkwille. Du hittar även Central Park i Uptown.

Brooklyn

Brooklyn är en av New Yorks mest populära stadsdelar och här bor det cirka 2,5 miljoner människor är är stadens nästa största stadsdel. Det finns mycket att göra i stadsdelen, här är några förslag:

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge är den äldsta hängbron i New York och den sträcker sig från Manhattan till Brooklyn över East River. Bron består att ett plan med 6 fält för motortrafik och ett eget plan för cyklister och gående. Från bron får man den absolut bästa vyn över New Yorks skylten, bron är 1, 8 kilometer lång och man får räkna med 40 minuter för att gå över bron. Vad du än gör så glöm inte kameran!

Coney Island

Coney Island är en halvö som ligger i Brooklyns södra del. Halvön är känt för sin badstrand och det gamla nöjesfältet som ligger här. Nöjesfältet har 35 attraktioner och den mest kända av dessa är berg-och-dalbanan The Cyclone som byggdes 1927.

Övrigt

Brooklyn har en botanisk trädgård som kan vara värt ett besök, Brooklyn Botanic Garden, och är man kulturintresserad är det The Brooklyn Museum of Art som gäller. Här finns en av världens största samlingar av egyptiska föremål.

Queens

Queens är till ytan nästan fem gånger så stort som Manhattan och har stax över 2.3 miljoner invånare. Queens ligger öster om Manhattan och Bronx. Det är i Queens de stora flygplatserna JFK och LaGuardia ligger och när man flyger till New York från Sverige är det nästan alltid JFK man flyger till. Queens är den stadsdel med flest etniciteter och det sägs att det talas 138 olika språk i Queens varav engelska, spanska och kinesiska tillhör de största språken. Det finns mycket för den shoppingintresserade i Queens, bland annat hittar man Queens Center Mall här. Queens Center Mall är ett stort köpcentrum i tre plan med över 200 olika affärer. I köpcentret hittar man många av de stora affärerna, till exempel Gap, Foot Locker och Victorias Secret.

Intressanta fakta om Bronx

Norr om Manhattan hittar man Bronx, kanske mest känt för Yankee Stadium och Bronx Zoo. Stadsdelen tillhör New Yorks mest olikartade område. Stadsdelen har många fattiga och nedgågna områden men även men del riktigt dyra och exklusiva. Stadsdelen är uppkallad efter svensken Jonas Jonson Brunk som ska ha varit den förste att bosätta sig på platsen 1639. I dagsläet bor det mer än en miljon människor i Bronx. Bronx Zoo är världsberömt och tillhör ett av USAs största. När parken öppnades 1899 hade man 843 djur, i dagsläget har man över 4000 varav en del är utrotningshotade. Bronx Zoo är helt klart värt ett besök när man åker till New York.